„Екологично чисто Земеделие“

„Екологично чисто земеделие“ бе темата на учебната визита, която направиха учители и ученици от Професионална гимназия по механизация на селското стопанство – гр. Разлог. Те посетиха фирма „Амитица“ и се запознаха нагледно с природосъобразното отглеждане на различнни видове култури разположени в землището на град Кресна. Фирмата произвежда и предлага на пазара богата гама изцяло биологични зеленчуци, плодове и билки.

Учениците бяха впечатлени от актуални теми за развитието и прехода към  екологично чисто земеделие. Обучението, което се извърши в реална работна среда, имаше за цел да повиши тяхната осведоменост, да изгради капацитет от знания, умения и професионални компетенции. На децата беше направена професионална консултация от представител на фирмата, който нагледно представи всички растително-защитни технологии и отглежданите от тях продукти.

Те се заинтригуваха от новите идеи и практики, които получиха и подобриха своите знания.

След въвеждащата лекция, учениците и техните ръководители г-жа Веселина Калинова, г-жа Хриситна Костова, г-жа Елка Татарска, както и директора на гимназията г-жа Татяна Динчева се запознаха с различните видове сезонни плодове и зеленчуци, които се отглеждат в района – домати, пипер, краставци, картофи, моркови, зеле, подправки и други.

Повиши се интереса на учители и ученици за провеждане на ученическите практики в реална работна среда, особено в толкова актуален сектор като екологично чистото земеделие.