Поздравителен адрес от г-ца Мария Бонкова

Предпразнично ми се иска да благодаря на ПГ по МСС !!! Много малко хора разбират колко е ценно да ти дадат шанс в това да практикуваш професията, за която си учил ! Това училище е специално за мен поради много причини. Искам да Ви споделя няколко. Когато започнах тази година ,благодарение на страхотният персонал на професионалната гимназия, съвсем в началото един \вече мога да кажа \ мой ученик ми обясни колко е специално това училище като цитира комикс герой – “ Хората, които владеят света не осъзнават, че техните работници са тези които владеят земята. Те се грижат за нея и я познават така че тя да им е полезна. „. Прабългари, Траки ,Славяни … всички те са създали България, именно защото са повелявали земята, така както това училище учи децата в него да я обичат и покоряват.
Земеделието и скотовъдството винаги са били основен поминък на нашият народ, затова съм във възторг от това, което видях за тези няколко месеца тук … любов и отдаденост към корена на българщината! Весели Празници, първо на учителският персонал и много успехи в идващата година за младите покорители на земята!

Нека тази картина да е спомен и напомняне за това че ние между Рила, Пирин и Родопите пазим цялата традиция на земите, по които живеем. Традицията на земята. Традицията, която се предава на всяко ново поколение! Както ПГ по МСС приеха мен, за да ми напомнят че важно е да се връщаме към корените си! Г-ца Мария Бонкова