ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО МЕХАНИЗАЦИЯ
НА СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО- ГР. РАЗЛОГ

СЪСТЕЗАНИЯ

Състезание „Млад Фермер“

Ученици от ПГ по МСС – гр. Разлог с призови места на Националното състезание „Млад фермер“
 
Трима ученици от ПГ по МСС – гр. Разлог, взеха участие в регионалния етап на Националното състезание „Млад фермер“ в гр.Садово. Надпреварата, организирана от МОН с партньорството на Аграрен университет Пловдив, се проведе през изминалите три дни. Участниците в третия етап за Южна България бяха претенденти от областите Благоевград, София, Пловдив, Пазарджик, Смолян и Кюстендил. Състезателите Мустафа Хаджиоли, Спасимир Иванов и Йордан Угринов, както и техния ръководител г-жа Веселина Калинова, се завърнаха с медали, грамоти и отборна купа. Учениците доказаха, че с желание, усилена работа и екипност могат да се постигнат само успехи! Директора на гимназията г-жа Татяна Динчева поздрави учениците и учителите за постигнатите резултати и им пожела същият успех и на Националното състезание „Млад фермер“ в гр. Ямбол

 

Състезание „Млад Заварчик“

На 1 и 2 март 2021 г. в ПГ по МСС гр.Разлог се проведе първи кръг от състезанието “ Млад Заварчик“ в него участваха ученици от 10 до 12 клас специалност металорежещи машини.Първата част на състезанието бе на 01.03 под формата на тест състоящ се от 15 въпроса .Втората част се проведе на 02.03.2021 г. под формата на практическо упражнение в лабораторията по металорежещи машини на ПГ по МСС.

ПЪРВО МЯСТО за ПГ по МСС, гр. Разлог в иновационен лагер по случай Световната седмица на предприемачеството”

Иновационен лагер като част от Световната седмица на предприемачеството” се проведе в ГТ Алеко Константинов”, гр. Банско. Учениците от нашата гимназия се представиха отлично в състезанието и пребориха четири отбора. Те намериха иновативно решение на казус, свързан с проблемите, с които се сблъскват младите хора по пътя към успеха и намирането на работа по специалността си.

За единадесета поредна година JA България бе домакин за България на Световната седмица на предприемачеството. В тазгодишното издание на седмицата – 12–18 ноември, близо 100 училища се включиха в инициативата от 57 населени места. Общо 10 детски градини също отбелязаха световния празник на предприемачеството.  Благодарение на инициативността на учители, директори и бизнес доброволци над 5200 ученици от всички етапи на училищното образование се докоснаха до идеите на Джуниър Ачийвмънт за инициативност и предприемачески дух.

“Млад фермер”

Ученици от Професионална гимназия по механизация на селското стопанство, гр. Разлог се класираха на националния кръг от състезанието Млад фермер”.

Професионалната гимназия по селско стопанство и лека промишленост в Карнобат бе домакин на регионалния етап за Южна България на престижното национално състезание Млад фермер 2019“. Юбилейното десето издание, организирано от Министерството на образованието и науката, в партньорство с Аграрния университет в Пловдив и Регионалния инспекторат на образованието в Бурас, се проведе в дните от 21 до 23 март 2019 г.

Отбори от 22 училища по селско стопанство, най-добрите в Южна България, се впуснаха в надпреварата за титлата Млад фермер“. Те демонстрираха знания и умения в областите животновъдство, растениевъдство и механизация на селското стопанство.

“Творческо писане на английски език”

Осмокласничката Люба Георгиева успя да пребори   конкуренцията от 4000 ученици и се нареди сред първенците в състезание по творческо писане на английски език. Националното оценяване ще се проведе на 26 януари в София.

Професионална гимназия по механизация на селското стопанство, гр. Разлог, е училище с почти 60-годишна история, което непрестанно и упорито се развива, обновява материалната  си база и се утвърждава като основно средище на земеделското образование в района.

Това е единственото по рода си училище в областта, което притежава най-доброто оборудване и модерна образователна среда.

Със стремежа си към развитие училището успява да отговори на предизвикателствата на пазара на труда, да подготвя специалисти, които успешно да се реализират по специалността си както в България, така и в чужбина.